Besök av flyktingsboende

Spread the love

Framtiden kommer av sig själv, framsteget inte (Poul Henningsen). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under föreningens årsmöte som ägde rum fredag den 17 mars 2017, la styrelsen fram förslag på olika projekt och aktiviteter gällande integration, idrott och kultur vilket blev godkänd av samtliga ansvariga. Ett av de viktigaste mål och ambitioner som Salsal förening strävar efter är att hjälpa till och snabba på integrationsprocessen hos de ensamkommande barn så som dem vuxna nyanlända. Att nå dessa mål hade vi planerat att sprida vårt budskap och försöka nå ut så många nyanlända som möjligt och informera dem att vi finns och vi är villiga att hjälpa de så gott vi kan.

I onsdags den 07/06/2017 tog vi ett framsteg och fick komma i kontakt med ungdomarna i ett boende i Gamla Uppsala. Yousof Rizai (föreningens ordförande), Sedigheh Naseri (kulturansvarige), Safiollah Alizadeh, Sarwar Rizai och Hamed Hosaini från föreningens styrelse var med under denna träff. Under mötet blev ungdomarna informerade gällande föreningens aktiviteter som är speciellt avsedda för dem och vad vi har att erbjuda våra medlemmar. Vi talade om för ungdomarna att vi finns för dem och att vi kan erbjuda dem grattis tillgång till olika slags idrottsaktiviteter, läxhjälp i de ämnen som de behöver för att klara av grund och gymnasieskolan samt kan vägleda och hjälpa dem att hitta praktikplats eller jobb. Mötet var lyckad och det väckte stort intresse hos de flesta av ungdomarna som var med under mötet. Ungdomarna ville gärna vara med och ta del av de förmånliga aktiviteter som Salsal förening har att erbjuda dem.

I slutet av mötet blev ungdomarna tilldelad information om föreningens hemsida och kontaktuppgifter till de olika ansvarige. De som ville bli medlem i vår förening meddelade oss och de boende ansvarige direkt och lämnade deras kontaktuppgifter till Yousof Rizai .

Det här inlägget postades i SFS Raport گزارشات انجمن. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *