Bli medlem i a-kassan

Spread the love


Gå med i a-kassan när du får ditt första jobb. Det kostar ungefär 100-150 kronor i månaden och ger dig ekonomisk trygghet under hela arbetslivet.
Sju av tio är redan med i a-kassan och du som arbetar i Sverige har också rätt att bli medlem. Det finns 25 olika a-kassor – gå med i den som passar ditt yrke eller din utbildning bäst.
Ett medlemskap kostar ungefär 100-150 kronor i månaden, beroende på vilken a-kassa du är med i. Du kan läsa mer om avgifterna på a-kassornas egna webbplatser.


Hitta din a-kassa nedan


A-kassan för service och kommunikation
För dig som jobbar med vägar, järnvägar, luft- och sjöfart, försvar, kriminalvård, post, tele- och datakommunikationer, elproduktion och eldistribution. Även för dig som är statligt anställd.

A-kassan Vision
För dig som leder, utvecklar eller administrerar Sveriges välfärd. Du arbetar i en kommun, ett landsting, ett bolag eller en stiftelse inom det kommunala området. Du kan också arbeta i en privatägd verksamhet kopplad till skola, vård och omsorg, eller i Svenska kyrkan, annat trossamfund eller ekumenisk organisation.

Akademikernas a-kassa
För dig som har 150 högskolepoäng eller studerar just nu och tänker ta 180 poäng. Även du som har ett akademikeryrke kan bli medlem. Akademikernas a-kassa skapar tillsammans med 715 000 medlemmar trygghet genom arbetslivet – både för företagare och anställda.

Alfa-kassan
För dig som någon gång har arbetat i Sverige, oavsett yrke och anställningsform. Även du som är arbetslös och inte är med i någon a-kassa kan ansöka om grundersättning från Alfa-kassan.

Byggnads a-kassa
För dig som är anställd som anläggningsarbetare, betongarbetare, glasarbetare, maskinförare, murare, målare, plåtslagare, träarbetare eller VVS-arbetare. Gäller även målare som har eget företag med tre eller färre ägare utan andra yrkesutövare.

Elektrikernas a-kassa
För dig som är anställd som byggnadselektriker, radio/tv/hiss/larmtekniker eller jobbar på kraftverk.

Fastighets a-kassa
För dig som är privatanställd lokalvårdare, fastighetsskötare eller fönsterputsare. Även för dig som är sanerare på kärnkraftverk.

Finans- och försäkringsbranschens a-kassa
För dig som är anställd eller driver eget företag inom finans och försäkring.

GS a-kassa
För dig som är anställd inom grafisk produktion, träförädlingsindustri eller skogsbruk.

Hamnarbetarnas a-kassa
För dig som är anställd inom hamn och stuveri eller på magasin och godsterminaler.

Handelsanställdas a-kassa
För dig som är anställd inom handel, kontor och lager eller jobbar som frisör eller fiskare.

Hotell- och restauranganställdas a-kassa
För dig som är anställd inom hotell, restauranger, casinon, kaféer, konditorier, turistanläggning, spa, bowling, catering, bingoföretag och andra nöjesföretag.

IF Metalls a-kassa
För dig som jobbar på verkstad, med järn, stål, metall, gruva, kemi, läkemedel, textil och konfektion, tvätt, färg, glas eller byggnadsämnen.

Journalisternas a-kassa
För dig som är anställd, frilansare eller företagare med journalistiska arbetsuppgifter.

Kommunals a-kassa
För dig som är anställd på kommuner, landsting, kyrkor eller kooperativ samt privata eller kommunala företag.

Ledarnas a-kassa
För dig som jobbar som chef, projektledare eller i en annan ledande befattning. Även för dig som driver eget företag.

Livsmedelarbetarnas a-kassa
För dig som jobbar inom livsmedelsindustrin. Till exempel på bageri, konditori, slakteri, mejeri, bryggeri, kafferosteri, charkuteri-, choklad-, karamell-, glass- eller konservfabrik.

Lärarnas a-kassa
För dig som arbetar inom skolväsendet och är lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare. Även du som är kyrkomusiker eller lärarstudent kan gå med i Lärarnas a-kassa.

Pappers a-kassa
För dig som jobbar inom pappers- och massaindustrin.

Småföretagarnas a-kassa
För dig som driver ett litet eller medelstort företag och din make/maka eller andra familjemedlemmar som arbetar i företaget. Även för personer i ledande ställning på näringslivsorganisationer som samverkar med Småföretagarnas a-kassa.

STs a-kassa
För dig som är anställd hos stat, kommun, landsting, företag eller inrättningar som jobbar med samällsservice och helt eller delvis finansieras av skatter eller avgifter.

Sveriges arbetares a-kassa
För dig som är anställd på ett företag eller driver ett eget företag utan anställda.

Säljarnas a-kassa
För dig som jobbar med försäljning och/eller marknadsföring.

Transports a-kassa
För dig som jobbar inom privata åkeri- och transportsektorerna, buss, taxi, bensin, olja och bränsle, godsterminaler, stuveri, tidningsdistribution, bevakning, civilflyg, gummiverkstäder, bärgning och miljöarbete.

Unionens a-kassa
För dig som jobbar inom teknik, handel, transport, ideella organisationer, scenkonst, film, radio, tv eller musik. Även du som är företagare kan bli medlem.
https://www.sverigesakassor.se/for-arbetssokande/hitta-din-akassa/
Det här inlägget postades i اطلاعیه. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *