Nouruz firandet

Gårdagens Nouruz var en riktig underhållande fest som publiken tyckte om otroligt mycket. Nouruz festen ägde rum på Uppsalas stadsbibliotek.

Nouruz är den viktigaste högtiden som firas främst av hundratals miljoner människor i Iran, Kurdistan, Afghanistan, Tadzjikistan och andra delar länder i världen. Början av evenemanget presenterade programledarna sig, moderator: Amazon Rezai och Maryam Haidari.

Haft sin är det dekorativa bord som dukas fram inför Nouruz

Därpå välkomnade Salsal Förbundets ordförande, Ali Rizai, varmt till publiken och önskade nytt år och en god och en rolig evenemang framför sig.

Evin Incir – Europaparlamentariker för socialdemokraterna

De fortsatte därefter presentera de inbjudna talare och artist:

Anna Sofia perotti chef för stadsbiblioteket Uppsala, Evin Incir – Europaparlamentariker för socialdemokraterna, Juma Khan Mohammadi- författare och Sociolog, Fariba Habibian verksam i Salsal Förbundet och Zia Forogh med Faizulla Forogh (Artist inom dambura – musik).

Vår talare yttrade sig mycket om hur viktig Nouruz är för oss och hur mycket det betyder för oss som firar det. I Afghanistan är det förbjudet att fira Nouruz av talibanregimen. Men detta förhindrade inte oss och fortsatte fira den viktiga högtiden.

Vi vill verkligen bevisa hur viktig denna högtid är för oss och hur mycket det betyder för oss, vi försöker även motstå så mycket som möjligt om talibanernas negativa tro om Nouruz. Mitt under evenemanget tog vi ett 25-minuter paus och bjöd på fika till alla som medverkade i evenemanget, bland annat kanelbullar, wienerbröd, te, kaffe och mm, för att fylla på med energin och fortsätta den roliga evenemanget att vara i full gång. Under hela evenemanget var det mycket musik, tal, presentation och diskussion som var extremt underhållande för alla som medverkade och uppskattades väldigt mycket av publiken.

Zia Forogh med Faizulla Forogh (Artist inom dambura – musik).

Vi hoppas på en minst lika bra Nouruz fest nästa år och minst lika många, om inte mer, medverkar i festen nästa år.

Detta evenemang är arrangerade i samarbete med Stadsbiblioteket och Studiefrämjandet.

Det här inlägget postades i SFS Raport گزارشات انجمن. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *