Salsal

Spread the love

Berättelse om salsal Meraj Habibi

Salsal

I skolan hade jag träslöjd och där skulle vi välja vad vi skulle bygga på den lektionen.

Jag valde att skriva ”Salsal” på ett trä bit. Jag fick en stor träbit så jag kunde skriva stora och fina bokstäver på det.

Min träslöjdlärare föreslog att jag skulle gräva runt bokstäverna i träbiten så att bokstäverna stack ut. Jag grävde träbiten som min träslöjd lärare gav förslaget och jag började direkt med träbiten så att den skulle bli snyggt.

Jag gjorde den här för att vi har en förening som har både fotbolls- och volleybollslag, men jag gillar mest fotboll. Jag hade tänkt att ta med mig den vid vissa evenemang tillfällen så som träningskamper mot andra lag, då är jag som Salsal supporter. Vi som är med i laget Salsal, vi brukar ha fester, och träningsmatcher däremot så vinner vi det mesta av alla matcher som Salsals lag spelar samt föreningen har även bra program på radio som jag brukar lyssna på. Nog med det så går vi tillbaka till min Slöjd uppgift:

Och sen valde jag att måla bokstäverna vit och bakgrunden med färg av Afghanistans flagga för att Salsal är från Afghanistan.

Om Salsal

Det är en staty som ut hugade ur bergssidan på 500 talet i Bamyan. Den var 55 meter lång den var väldigt stort men tyvärr så blev den delvis förstörd för några år sedan av talibanerna.

 

Författare:Meraj Habibi

 

Det här inlägget postades i Radio Salsalرادیو صلصال, SFS Raport گزارشات انجمن. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *